Online dating i Danmark: Et nyt fænomen

En af de ting man som mennesker stræber efter, og har været én af de stærkeste drifter gennem tiderne, er at føle sig værdsat og elsket, og at have intimitet med et andet menneske. For ikke så mange år tilbage skulle mændene bejle til kvinderne, og bede om deres hånd hos kvindens far, men tiderne har ændret sig, og i dag er fænomentet dating blevet et brugt udtryk i Danmark. Termen erstatter ordet stævnemøde, som går ud på at et par eller et potentielt par mødes i en social sammenhæng, f.eks. for at nyde et måltid sammen. Et nyt fænomen er online dating, hvor man bruger internettet som et redskab til at finde og møde potentielle partnere. I dag mødes man altså ofte via dating sites i stedet for deciderede stævnemøder.

Dating varierer mellem kulturer og religioner

En date i Indien eller Kina vil ikke foregå på samme måde som i Danmark. Måske er princippet det samme: Man mødes til en middag, men de sociale normer og værdier der danner grundlaget for dette møde vil adskille sig betydeligt. Derfor er netdating også et fænomen der især nyder popularitet i den vestlige verden, og i dag er det en af de hyppigste måder at møde nye mennesker på.

Online dating fra 1990’erne

Denne måde at finde en partner på begyndte i starten af 1990’erne, og siden er den støt steget i popularitet. I dag regner man med at omkring hvert fjerde forhold starter ved hjælp af internettet, og det er blevet helt normalt og anerkendt at møde ens partner på denne måde. Desuden har den ældre generation taget fænomentet til sig, og både seniorer i 40’erne, 50’erne, 60’erne og ældre dater online. Dette skyldes også en generel ændring i samfundet, hvor vi er unge i længere tid, skilmisseraten stiger og det er en normal opfattelse at det aldrig er for sent at finde kærligheden.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *