Fra penge til flere penge

Min søster er en rigtig entreprenør! Hun kan slet ikke lade være med at forfølge nye ideer til virksomheder, og sådan har hun faktisk altid været. Men for vel omkring 4-5 år siden stiftede hun et firma, der sælger mere luksusprægede beklædningsgenstande til både mænd og kvinder, smykker og nogle ret eksklusive ure. Hun får selv alt fremstillet, leveret i bulk og så emballerer hun og hendes medarbejdere selv. Og det gik godt – men da hun skiftede leverandør af emballage, gik det forrygende!

Stort spild og for dyr emballage

Hun var i de første år henvist til at købe emballage, konvolutter og den slags hos en af de helt store og meget kendte leverandører af emballage, og for dem var hun en meget lille fisk.

Der var ingen fleksibilitet, og hun måtte ofte købe væsentligt mere ind end hun reelt havde brug for. Enten for at få emballagen til den rette pris – eller for overhovedet at kunne få lov at købe den.

Men så blev hun anbefalet at kontakte et firma i Kolding ved navn Jakodan Emballage – og det viste sig at være en anbefaling, der havde reel indflydelse på hendes bundlinje. Og det i positiv forstand!

Små ordrer på emballage og indpakning

Modsat de store og ganske arrogante giganter på markedet, har Jakodan specialiseret sig at være ikke blot leveringsdygtige i små oplag – men også at være billige. Og dertil at yde en bedre service og bedre rådgivning. Og det er jo en slagfærdig kombination, hvis den er gennemførlig. Og det er den for deres vedkommende.

For eksempel køber min søster sådan noget som gavepapir i ret små ordrestørrelser – men hele tiden. Og det kan hun hos Jakodan, hvilket betyder, at hun kan følge årstidens farver og den slags. Hun er ganske enkelt ikke nødt til at købe det hele i pallevis for at få den lave pris.

Man kan godt sige, at Jakodan har ommøbleret begrebet en gros salg af emballage. Og af sådan noget som for eksempel gavepapir (se bare her) eller for den sags skyld af konvolutter og alt andet til indpakning.

For min søster har de smartere indkøb løftet hendes allerede fine bundlinje – både grundet lavere priser på emballage og – ikke mindst – på grund af et væsentligt mindre spild. Og sidstnævnte har jo også et stort miljøaftryk 🙂

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *