Et menneske i sorg

Vi ved alle sammen, hvor svært det er, når en person tæt på dør. Vi kan have brug for psykologhjælp eller akut krisehjælp, men vi har også brug for vores familie og venner. Det er altid svært at finde ud af, hvad man skal sige, og mange gange er der blot brug for, at vi lytter.

Det er vigtigt, at du giver støtte uden at minimere sorgen. Fortæl den sørgende, at det er OK, hvad de føler. Hvis du selv har gennemgået at miste nogen tæt på, så del dine følelser fra dengang, hvis du tror, det kan hjælpe. Husk dog på, at sorg er en intens og individuel følelse. Der er ikke 2 mennesker, der oplever det ens, så tror ikke, at du ved, hvordan de har det, eller at sammenligne deres sorg med, hvad du måske selv har oplevet. Husk at lytte, og hør hvordan de har det.

Vigtige ting at huske ved sorg

Der er dog nogle ting, vi skal undlade at sige til nogen, der er i sorg. Her er nogle eksempler:

 

  • ”Det er en del af guds plan.” Dette kan gøre folk vrede, og ofte vil de sige. ”Hvilken plan?”
  • ”Tænk på alt det, du har at være taknemmelig for.” De ved godt, at der er ting, de kan være taknemmelige over, men det er ikke vigtigt lige nu.
  • ”Han er et bedre sted nu.” Måske tror den sørgende på det og måske ikke. Hold dine meninger for dig selv.
  • ”Det er bag dig nu, og det er tid til at komme videre med dit liv.” Mange gange er den sørgende ikke parat til at komme videre med deres liv, fordi det betyder, at de skal ”glemme” den afdøde. Sorg tager den tid, det tager.
  • Udtalelser ”Du skal” og ”Du vil” er alt for direkte. Sig i stedet ”Har du tænkt på” og ”Måske skulle du prøve”.

Du kan se meget mere og finde omgående hjælp her: https://nordiskkrisekorps.dk/

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *