Salget af tobakscigaretter falder – men der sælges flere e-cigaretter

Der kan være mange gener ved tobaksrøg, hvilket gør at lovgivningen de seneste år er blevet strammet gevaldigt ind, hvilket har været til stor bekymring og ophidselse hos de danske rygere. Reglerne er blevet indskærpet med hvor man må ryge i det offentlige rum, men for at få flere til helt at holde op med at ryge blev der vedtaget en lov om at priserne på almindelige cigaretter skulle stige gradvist i en årrække.

Fordi e-cigaretterne stadig er forholdsvist nye på markedet findes der endnu ikke nogen konkret lovgivning om, hvor man må benytte sig af dem. Der er dog enkelte virksomheder som f.eks. dagligvarebutikker, restauranter og biografer samt skoler, der har fastslået at de ikke bryder sig om, at der dampes på deres områder. Og flere og flere ser ud til at indføre lignende regler.

Der sælges flere e-cigaretter

Det skyldes både de stramme lovgivninger og rygeforbud, at salget af tobakscigaretter falder og der sælges flere e-cigaretter via primært webbutikker som smartsmoke.dk, men en anden grund til at e-cigaretter bliver mere og mere populære er de mange muligheder der er indenfor design, farver og smagsvarianter.

De første e-cigaretter, der kom på markedet omkring år 2003 blev aldrig et stort hit, de var der og der var et lille marked for dem, dette skyldes at de mindede for meget om almindelige tobakscigaretter i størrelse, farve og design. De nyere e-cigaretter består af et mundstykke, et batteri og en væskebeholder. Disse tre dele kan fås i alle regnbuens farver og med forskellige påtrykte mønstre, de kan sammensættes så man får sin helt egen e-cigaret, der passer til ens personlighed. De nyeste e-cigaretter på markedet kan endda via bluetooth kobles til ens smartphone så man kan bruge den til at føre samtaler over imens man damper. Mange bruger e-cigaretterne til at påbegynde et rygestop, det smarte ved netop at bruge e-cigaretter til dette er, at man kan nedsætte sit nikotinindtag ved at udskifte e-væskerne til nogle med færre mg. nikotin i løbet af rygestoppet, for til sidst at ende på e-væsker der har 0 mg. nikotin. Eks-rygere kan bruge e-cigaretter som en forsikring om ikke at begynde på tobakscigaretter igen, man kan få følelsen af at ryge uden nikotinen.

E-cigaretter er bedre for miljøet

 Almindelige cigaretter er ikke godt for miljøet. I Danmark kan man næsten ikke gå 2 meter i offentligheden uden der ligger skodder og filtre i vejkanter, på fortovet, selv i skovene. Problemet med dette er, at det kan tage helt op til 50 år før ét skod er blevet nedbrudt af naturen. Desuden bliver overskydende nikotin transporteret ned i vores grundvand sammen med regnvandet, da man tænker på at ren nikotin bliver brugt som insektdræbende middel er det ikke et produkt man ønsker sig skal blandes med grundvandet. Da vi er blevet mere miljøbevidste kan dette være en af grundende til hvorfor salget af tobakscigaretter er faldet men at der sælges flere e-cigaretter. E-cigaretter har små dele, og er enkle og energibesparende i produktionen, derudover kan en e-cigaret hvis den bruges korrekt holde i mange år før man skal smide noget af den ud.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *