Backgammon er et sjovt brætspil

Man skal nærmest have levet under en sten for ikke at have opdaget, hvor populært det efterhånden igen er blevet at spille brætspil. Der har ellers været en del år efterhånden, hvor brætspil har haft det lidt svært. Det skyldes nok, at der har været så meget fokus på computere, tv og iPads og alle de andre elektroniske stykker udstyr, som man også har kunnet spille på og bruge til at lade sig underholde. Men det er jo netop underholdning, som er brætspillenes force. Men deres popularitet har dog været under stort pres.

Men på det seneste har brætspillene altså fået lidt af en renæssance, for de indeholder nemlig stadigvæk nogle sociale og konkurrencemæssige kvaliteter og muligheder, som man typisk ikke kan finde hvis man spiller på computer eller konsol eller lignende. Et af disse spil er backgammon. Det er et spil, som faktisk har været populært rigtig længe, og som måske ikke for alvor har været påvirket af tilbagegang i populariteten af brætspil på samme måde, som nogle andre spil har. Dette skyldes nok at backgammon er et sjovt brætspil, som virkelig kan spilles i mange situationer og som derudover er ganske let at gå til.

Backgammon er både nemt og ret så kompliceret

En af de fantastiske ting ved backgammon, som gør, at det er så populært og har været det længe, er den solide blanding af, at det er et spil, som er nemt at gå til, og samtidigt er virkelig taktisk og strategisk. Det betyder at man som nybegynder hurtigt kan lære det og komme i gang. Men man kan så efterfølgende bruge mange timer og års træning på at blive virkelig dygtig. Der afholdes jo eksempelvis turneringer i backgammon, netop fordi det er muligt at blive rigtig dygtig til det, hvis man øver sig. Dette er noget særligt for den type spil, som backgammon er.

Stadig populært efter 5000 år

Backgammon er et af de ældste kendte brætspil. Og stadig er populariteten helt i top. Og det hører nok efterhånden til sjældenhederne, at et produkt, som i sin grundform er mere end 5000 år gammel, stadig holder sin aktualitet og popularitet – specielt i en verden, hvor vi efterhånden er blevet ganske forvendte med, at tingene hurtigt forgår og nye kommer til.

At backgammon stadig kan være så populært hænger nok sammen med, at det besidder flere gode grundelementer. Det er nemlig en godt og spændende spil, som rummer et stort konkurrenceelement samtidig med, at spillet er ganske enkelt at komme i gang med at spille.

Spillet fås i ganske mange forskellige udgaver, som det kan ses hos hyggeonkel.dk – de gemmer alle deres backgammon spil lige her, https://www.hyggeonkel.dk/overblik/backgammon/. Der er eksempelvis alt fra de helt simple og billige udgaver til de helt store flotte og veludførte udgaver. Og derudover er der f.eks. også udgave, som egner sig til at tage med på bilferie el.lign. Så der er nok at vælge imellem, hvis man er på udkig efter et nyt spil backgammon.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *